Wat is Arch linux?

Arch Linux is een onafhankelijke en voor i686/x86-64 geoptimaliseerde distributie voor gevorderde gebruikers. Oorspronkelijk was Arch Linux gebaseerd op CRUX, een Linux distributie ontwikkeld door Per Lidén. De eerste versie van Arch (Versie 0.1, codenaam “Homer”) werd uitgebracht op 11 maart, 2002.

Arch is snel, licht, flexibel én eenvoudig. De flexibiliteit van Arch is al zichtbaar bij de installatie waar de gebruiker zelf bepaald welke pakketten hij wilt installeren. De ongelooflijke snelheid van Arch is te verklaren door de optimalisatie voor de i686/x86-64 architectuur, deze architectuur is van toepassing op bijna alle hedendaagse processoren. De mengeling van snelheid en flexibiliteit zorgen voor een zeer licht systeem. Ook het uitbreiden van Arch is erg eenvoudig, dit komt door de designfilosofie van Arch, de gebruiker stelt de eisen. Van een minimalistische console-computer tot een rijke desktopomgeving, Arch heeft én geeft de gebruiker alle mogelijkheden.

Arch moeilijk voor beginners ?

Elke desktop omgeving heeft een bepaalde leercurve : Alle Linuxvarianten maar ook Windows en MacOS. Arch lijkt moeilijk maar het valt allemaal best mee. Het is starten met de basis en dan uitbouwen. Via mijn website zal ik laten zien qua installatie en/of configuratie en je zal zien : het valt echt mee.

Gebruik Arch Linux om te leren en om je systeem zo in te richten zoals jij wil.

Rolling release

Arch Linux is een zogenaamde Rolling release. Dit wil zeggen dat en zeer regelmatig updates beschikbaar zijn om er voor te zorgen dat je de nieuwste software draait en de beste gebruikerservaring krijgt. Het kan voorkomen dat een bepaalde update een veerstoring op je systeem veroorzaakt echter in de jaren dat ik Arch Linux gebruik is dit op twee vingers te tellen.