libreoffice

LibreOffice is een kantoorsoftwarepakket ontwikkeld door The Document Foundation en beschikbaar voor Windows, OS X, Android en Linux. LibreOffice is een fork van OpenOffice.org. LibreOffice is vrij en gratis verkrijgbare software.

Libreoffice bestaat uit :

  • Writer (tekstverwerker)
  • Calc (spreadsheet)
  • Base (database)
  • Impress (presentatie)
  • Draw (schetsboek)
  • Math (formule editor)

The Foundation biedt twee verschillende hoofdversies van LibreOffice aan. De laatste hoofdversie (Fresh) is voor gebruikers die uit zijn op de nieuwste verbeteringen en toevoegingen, terwijl de voorlaatste (Still) meer bestemd is voor gebruikers die een hoge stabiliteit verkiezen boven de nieuwste wijzigingen.

Je kan er voor kiezen Libreoffice in jouw eigen taal te installeren.

# voor fresh:
pacman -S libreoffice-fresh-nl

# voor still:
pacman -S libreoffice-still-nl

Spellingscontrole

Voor spellingscontrole wordt gebruik gemaakt van het pakket hunspel. De spellingscontrole werkt voor libreoffice-fresh en libreoffice-still.

pacman -S hunspell-nl

De spellingscontrole instellen doe je in extra -> opties -> Taalinstellingen -> Lingu├»stiek . Dubbelklik vervolgens op “hunspell spellingscontrole” en stel hier de Nederlandse taal in.

Woordafbreking (hyphenation)

pacman -S hyphen-nl

Thesaurus (synoniemenlijst)

pacman -S libmythes mythes-nl

Meer informatie

Bernard

In 1995 begonnen met Linux, tussendoor een uitstapje HP-UX. Veel verschillende distro's gezien en gebruikt maar ik ben blijven hangen op Arch Linux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *